Het meest voorkomende rekfolie materiaal ┬áis lineair lage dichtheid polyethyleen of ook wel LLDPE , die wordt geproduceerd door copolymerisatie van ethyleen met alfa – “olefins” , de meest voorkomende daarvan zijn buteen , hexeen en octeen . Het gebruik van hogere alfa – alkenen ( hexeen of octeen ) leidt tot verbeterde rek filmeigenschappen , vooral voor breukrek en lekbestendigheid . Andere soorten polyethyleen en PVC kunnen ook worden gebruikt .

Veel films voor rekwikkelfolie en palletwikkelfolie hebben ongeveer 500% rek bij breuk , maar worden tijdens gebruik slechts uitgerekt tot ongeveer 100 / 300% . Eenmaal uitgerekt zal de het het elastische herstel de belangrijkheid zijn om ladingen vast te houden .

Er zijn twee methoden voor de productie van rekfolie:

1 ) Blown: de hars wordt gesmolten en uitgeblazen , het is luchtgekoeld . Dit is een trager proces, maar voorziet in een hogere kwaliteit in alle hieronder genoemde gebieden . De productiekosten is hoger door de hoeveelheid die per uur kan worden geproduceerd .

2 ) Cast : De film wordt gepasseerd over koelrollen . Dit maakt het koelproces sneller. De kwaliteit is niet zo goed als geblazen maar kan in een uur met lagere kosten worden geproduceerd .

In rekwikkelfolie zijn naast prijs ook andere eigenschappen heel belangrijk: zoals breuksterkte, kleven, helderheid, scheursterkte, statische ontlading, etc..