Rekwikkelfolie wordt veelal gebruikt in de transport wereld. Rekwikkelfolie is een folie die als het ware uitrekt wanneer je er spanning op aanbrengt. Ook heeft het de eigenschap om gedeeltelijk weer terug te willen naar zijn normale lengte (dat is minimaal) wat er voor zorgt dat het een kleine beetje weer krimpt nadat u het heeft gebruikt of een pallet heeft omwikkeld.

Rekwikkelfolie is daarmee een goedkope en voordelige manier om de lading op uw pallet te behouden. Daarnaast zorgt het er ook voor dat uw palletlading beschermt is tegen regen en of stof.

Voor een hoop producten en warehouses is het zo dat producten toch nog even staan voordat ze uiteindelijke naar de klant gaan. Met rekwikkelfolie zorgt u ervoor dat tijdens storage er geen stof tegen de pallet en op de lading kan komen. Veelal wordt voor dergelijke toepassingen ook een kartonnen dekplaat gebruik die de bovenkant netjes afsluit. U sluit als het ware de dekplaat af met de palletfolie en opwaaiend stof kan niet meer op de producten komen. Naast dekplaten wordt ook vaker kunststof vellen gebruikt die er voor zorgen dat ook vocht vanaf de bovenkant niet zijn werk kan doen.

Het meest gezien is Rekwikkelfolie tijdens transport, in Combinatie met kunststof afdekvellen zorgt het er voor dat er geen stof of vuiligheid op de lading komt maar zeker ook wanneer het regent (regelmatig in Nederland) zorgt het voor kortdurende bescherming tijdens het laden en lossen. Daarnaast beschermt Rekwikkelfolie ook de producten tijdens transport dat ze niet omvallen. De lading blijft met rekwikkelfolie keurig netjes op zijn plaats, vaak geziene fout is dat de onderkant heel licht ingewikkeld wordt. Zorg er juist voor dat het vlak waar uw producten daadwerkelijk op de pallet staan juist goed ingewikkeld worden zodat het niet alsnog gaat schuiven op de pallet.