Machinerollen rekfolie


Rekfolie machinerollen zijn er in diverse lengtes, breedtes, diktes, rekpercentages en kleuren.  Ieder type uiteraard met zijn eigen toepassing en samenstelling geschikt voor een bepaald product, machinewikkelaar of zending.

Er zijn vele namen beschikbaar: Machinale Rekfolie, Rekwikkelfolie, Palletwikkelfolie, machinewikkelfolie, stretchfolie voor machine, etc. Vanaf hier te noemen “Machinefolie”

Uiteindelijk wordt machinefolie gebruikt palletladingen of ladingen op een kar stabiel te maken en er voor te zorgen dat de lading niet kapot gaat, uiteenvalt en/of schuift tijdens transport. Daarnaast heeft machinefolie een beschermende functie tegen vocht en regen van de zijkant.

Naast de kwalitatieve eigenschappen leveren wij ook een aantal gekleurde varianten die logischerwijs gemaakt zijn om o.a. ervoor te zorgen dat andere de inhoudt niet kunnen zien.  Daar zien wij dat onze klanten dit hanteren om dan ook o.a. diefstal te voorkomen.

Machinefolie is doormiddel van een machine geschikt te gebruiken, een rol weegt gemiddeld 17,8kg en dus met de hand niet te gebruiken/hanteren. Wel is het belangrijk om te weten hoeveel % stretch uw machine kan rekken. Dit gaat twee kanten op, wanneer u een machinefolie afneemt met teveel stretch betaald u teveel voor de rol, de andere kant is dat u de machine niet optimaal gebruikt wanneer een machinefolie met te weinig stretch inzet.

Let op! Onze rekwikkelfolie is NIET voedselgeschikt!

Diktes van rekfolie worden uitgedrukt in Micron, ook wel een duizendste van een mm. Dus 20 micron is 0.020mm dikte, 17 micron 0.017, etc. Wij bieden een aantal verschillende diktes als standaard aan.

Heeft u vragen over welke type rol en welk percentage stretch u nodig heeft? Neem dan contact op met 1 van onze medewerkers.